Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az új GT már a formájával és azzal a kevés adattal, amit elárultak róla, is elég vonzó volt ahhoz, hogy többször annyian akarják megvenni, mint ahányat gyártanak belőle. Csak most jelentette be a Ford, hogy pontosan hány lóerős is az autó.

Bejelentette a Ford az új GT teljesítményadatait. A bemutatóján ugyanis csak annyit árultak el róla, hogy a 3,5 literes V6-os Ecoboost motor több mint 600 lóerős lesz, és már ez is elég volt ahhoz, hogy azonnal elfogyjon a gyártásra szánt mennyiség. Most pedig kiderült, hogy ennél is nagyobb lesz a teljesítménye. A hivatalos adat 647 lóerő és 745 Nm nyomaték, aminek 90 százaléka már 3500-as fordulaton elérhető.

Az új GT ezzel 347,6 km/órás végsebességre képes, és minden idők leggyorsabb Fordjává válik. A gyártó még egy adatot is közzétett, a kevésbé ismert kanadai Calabogie Motorsports Park pályáján elért köridőt. A 2 perc 9,8 másodperc nem sokat mond, de ha mellétesszük, hogy a McLaren 675 LT ugyanitt 2 perc 10,8-at, a Ferrari 458 Speciale pedig 2 perc 12,9-et futott, akkor kiderül, milyen gyors is lesz az új GT.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.