Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem biztos, hogy számítottál volna rá, de a Ford és a Volkswagen bejelentette, hogy több területen is együttműködnek a jövőben. Attól nem kell tartanunk, hogy elvesztenék az önállóságukat, de lesznek közösen gyártott modelljeik.

Az autóipar mára elképzelhetetlen a legnagyobb gyártók együttműködése nélkül, biztosan kapásból fel tudnál sorolni olyan párosokat, mint a Renault és a Nissan, a Fiat és a Chrysler, vagy éppen az Opel és a Peugeot. Nem kell azonban közös tulajdon és közös kassza ahhoz, hogy két gyártó összefogjon, a legutóbb például a Ford és a Volkswagen jelentette be a terveit.

Dr. Herbert Diess a Volkswagen, és Jim Hackett a Ford vezére

A számunkra legérdekesebb részlete a két gyártó együttműködésének az, hogy

Az a platform, amire a hamarosan érkező ID.3 is épül, egy elektromos Ford alapját adja majd, amit 2023-ig mutatnak be. A Fordnál hat év alatt 600 ezer autó készülne a Volkswagen-alapokra.

Ford-modell is épül a Volkswagen ID.3 alapjára

A távolabbi jövőt érinti csak az összefogás másik pontja, ami szerint a Ford és a Volkswagen közösen fektetett be az Argo AI nevű, önvezető járműveket fejlesztő cégbe. A bejelentés során egyébként kiemelték, hogy

Az önvezető autózás terén is együttműködik a Ford és a Volkswagen

A Ford gyártja majd a jelenlegi Ranger és Amarok közös alapra épülő utódját és a nagyobb áruszállítók között is egy közös modellt 2022-től, míg a Volkswagennél egy városi méretű furgont fejlesztenek és gyártanak majd.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.