Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fordzilla az első versenygép, amit egy autógyártó és a gamerek közösen terveztek, és a Fordnál most a virtuális világból a valóságba is átültették az extrém szuperautót.

Idén tavasszal kérdezte a gamerek véleményét a Ford a tökéletes versenyautóról, és a visszajelzéseik alapján alkották meg a Fordzilla P1 terveit. A videojátékokba szánt szuperautó arányai egészen elképesztők, a 4,73 méteres hosszhoz és kétméteres szélességhez mindössze 90 centiméteres magasság párosul, azaz a karosszéria alig magasabb a 21 colos kerekeknél.

Az üléshelyzet a Formula–1-es autókéhoz hasonló, a karosszériát azonban már a GT versenygépek ihlették. A kormánykerékbe beépített képernyő élő adatforgalmat biztosít a bokszutcában dolgozó csapattagokkal.

öt különböző országból dolgoztak együtt, mégis hét héten belül végeztek a munkával. Az eredmény egy extrém arányokkal és jellegzetes karakterrel rendelkező életnagyságú modell lett.

A Ford azonban, ha a körülmények engedik, jövőre több eseményre is elviszi majd, ahol meg lehet csodálni a valóra vált versenygépet, ami várhatóan a Gran Turismo egyik autójaként jelenik meg.

A formája minket a Ford GT90 és a Peugeot Quasar koncepcióautókra emlékeztet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.