Az egy évvel ezelőtt bemutatott tanulmányautóját gondolta tovább a Genesis, és bár szerintünk az X Concept eredetileg jobban nézett ki, a Speedium Coupé megjelenése sem ad okot a panaszra.

A Genesis már többször letette a névjegyét a látványos koncepcióautók között, és a Hyundai újonnan létrehozott prémiummárkája a legutóbb egy éve mutatott be egy lenyűgöző tanulmányt. Luc Donkerwolke dizájner vezetésével tovább ötleteltek a prototípus formáján, így született a most leleplezett Speedium Coupé.

Az új koncepcióautó egy koreai versenypálya után kapta a nevét, nem véletlenül, hiszen

azt mutatja meg, hogyan nézhetnek ki a Genesis sportos modelljei a jövőben.

Nem egyszerűen kupéformájúvá rajzolták az eredetileg is szemrevaló kétajtós X Conceptet, hanem a formája minden szögből nézve tartogat újdonságokat.

A Genesis jellegzetes pajzs alakú hűtőmaszkja itt már nem rács, hanem csak a nappali menetfények fénycsíkja adja ki a formáját.

A hosszan elnyújtott tetővonal nemcsak a shooting brake modelleket idézi, de praktikus is, alatta ugyanis marad hely hátsó üléssornak is. A fényezés a klasszikus brit sportkocsik zöldjére emlékeztet.

A műszaki paramétereket ezúttal sem árulta el a Genesis, de nem is ez a lényeg. A Speedium Coupé arra szolgál, hogy a koreai márka formatervezőinek ötleteit mutassa meg, és bepillantást nyújtson nekünk abba, hogyan néznek majd ki a Genesis modelljei, amikor 2030-tól már csak teljesen elektromos hajtású autókat kínál a márka.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW