Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A sétálóutcában araszoló autók ellenőrzésére felállított traffipax a gyalogosokat is lefotózta, ezért hamarosan jópofa verseny kerekedett belőle.

A németországi Northeim belvárosában az egyik sétálóutcát részlegesen megnyitották az autóforgalom előtt, de a gyalogosok biztonsága érdekében a gépjárművek legfeljebb lépésben haladhatnak, ami a német szabályok szerint 7 km/órás sebességet jelent. A hatóság ennek ellenőrzésére három napra traffipaxot állított fel az utcában.

Az Alice névre keresztelt, parkoló utánfutóra hasonlító sebességmérő három nap alatt összesen 137 képet készített, 63 személyautó és négy teherautó gyorshajtását regisztrálta, a többnyire enyhébb sebességtúllépésekért 35 eurós bírságot szabtak ki. A leggyorsabban az a sofőr hajtott, akit 40 km/órával kaptak le, a büntetése 160 euró és két büntetőpont lett.

akik szintén túllépték a beállított sebességhatárt. A helyi fiatalok rájöttek, hogy őket is villantja a kamera, ezért már az első este valóságos verseny indult, hogy ki tud gyorsabban elszaladni a traffipax előtt.

A gyalogos sebességmérő híre gyorsan terjedt, másnap még többen érkeztek, akik igyekeztek megdönteni a rekordot. A helyi híradó szerint a legfürgébb gyalogos 26 km/órával sprintelt a felvételeken. Te emlékszel, mennyivel futott a traffipax előtt Bajusz és Rezső az Üvegtigris 2-ben? Még ennél is gyorsabban...

(via)

De azért csak óvatosan:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.