Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gene Haas szerint azonban Austin le fogja győzni a financiális problémáit.

A Haas csapat leendő csapatfőnöke, Gene Haas biztos benne, hogy az austini pálya nincsen veszélyben, és képes lesz legyőzni a jelenlegi pénzügyi gondjait, hogy megszervezhesse a 2016-os amerikai futamot.

Az amcsi pálya elnöke, Bobby Epstein azt mondta az Autosportnak novemberben, hogy a futam jövője nem fest valami jól, mert Texas állam csökkentette az évi támogatását az F1-es pályára, 25 millióról 19.5 millióra. És ha ez nem lett volna elég, a hatalmas vihar, ami Austint sújtotta a legutóbbi futamon, szintén nagy károkat okozott, amiket ki kellett fizetniük. Haas szerint azonban optimistának kell lennünk.

„Mindig vannak felmerülő problémák, de ez egy gyönyörű pálya, és nagyon sok pénzt költöttek rá, hogy így nézzen ki, és nem fognak csak úgy lemondani róla – mondta Haas. Nagyon sok bevételt okoz Austin városának is.”

„Talán a mostani pénzügyi helyzet nem fog annyira javulni, de nem hiszem, hogy emiatt lemondanák a futam megszervezését. Mindegy, hogy mi történik, ez a gyönyörű pálya túl fogja élni a helyzetet.”

„Voltak tervek, miszerint az Amerikai Nagydíjat megszervezhetné California is, vagy New Jersey is, de ha szélesítjük a határokat, akkor van egy pálya Mexikóban és Kanadában is. De Austin túlságosan különleges.”

A 2016-os texasi futam egyébként október 23-án lesz megrendezve.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.