A szezonnyitó Bahreini Nagydíjról, de még inkább a Hamilton–Verstappen-párharcról van szó.

Lement a szezon első futama, a Bahreini Nagydíj, amely – Max Verstappen sportszerűségének is köszönhetően – Lewis Hamilton szerencsés győzelmével ért véget.

A nemzetközi sajtó természetesen elsősorban a két pilóta párharcáráról és a hétszeres világbajnok brit pilóta szoros sikeréről ír:

Daily Mail (brit): „Max Verstappen a legutolsó másodpercig üldözte a világbajnok Hamiltont, aki pályafutása egyik legjobb, ha nem a legjobb védekezését mutatta be ellene. A jobb állapotú gumik ellenére a Red Bull holland versenyzőjének meg kellett elégednie a második hellyel.”

The Guardian (brit):„A Bahreini Nagydíjon aratott győzelmével Lewis Hamilton egyértelműen és határozottan figyelmeztette Max Verstappent, hogy ha el akarja hódítani a bajnoki címet, akkor az odáig vezető út minden egyes centiméterén meg kell küzdenie a címvédővel.”

As (spanyol): „Hamilton megmenekült. Verstappen végig üldözte a britet, akit meg is előzött, de vissza kellett adnia a vezető pozíciót és második lett.”

Marca (spanyol): „Hamilton héttized másodperccel nyert Verstappen előtt. A Red Bull holland versenyzője öt körrel a vége előtt átvette a vezetést, de – egy vitatható – szabálytalan manőver miatt vissza kellett adnia a pozícióját Hamiltonnak.”

La Gazzzetta dello Sport (olasz): „A Verstappennel folytatott csatában Hamilton mindent előhúzott, szívét-lelkét és tehetségét, amely eddig hét világbajnoki címet eredményezett neki.”

Corriere dello Sport (olasz): „Lélegzetelállító hajrá a brit és a holland versenyző között, a végén pedig a Mercedes címvédője ért célba elsőként. Lewis Hamilton megnyerte a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.”

Kronen Zeitung (osztrák): „Hamilton nyerte a Verstappen elleni izgalmas párharcot. A Mercedes brit szupersztárja a leintésig maga mögött tudta tartani a pole pozícióból startoló Max Verstappent, akinek sikere nagyon kicsin múlott a Red Bull-lal közösen meghozott remek stratégiai döntések után.”

L'Équipe (francia): A mezőny négy világbajnoka közül csak Hamilton csillogott. Alonsónak, Vettelnek és Räikkönennek sokkal visszafogottabb volt a vasárnapi teljesítménye.

Blick (svájci): „Nagy izgalmakkal rajtolt el az idei Forma-1-es idény: Lewis Hamilton kevesebb mint egy másodpercnyi különbséggel legyőzte a pole pozícióból rajtoló Max Verstappent.”

Eközben...

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
55 éve nyomul Alpine-okkal a francia autópálya-rendőrség