Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Shelby Cobra az egyik legvágyottabb klasszikus sportautó, és az európai utakon is használható változata a magyarországi Hannibal Cars műhelyéből kerül ki.

Ha mondanunk kellene egy igazán férfias, időtlen stílusú sportautót, akkor egészen biztosan a Shelby Cobra lenne az. A formás gépet számtalan változatban gyártották már, és a képeken látható példányára azért is büszkék lehetünk, mert tökéletes replikája az eredetinek, és mindez meglepetésünkre egy magyar műhelyből kerül ki.

A Hannibal Cars egyik alapítója hosszú amerikai tartózkodása során egy Cobrát vezetett, és amikor hazatért Magyarországra, akkor tudatosult benne, hogy

Igény pedig mindig lenne rá, a Hannibal Cars ezért az európai szabályoknak megfelelő Cobrát gyárt.

Masszív acélvázra épül a kevlár erősítésű kompozit karosszéria, amit az európai biztonsági előírásoknak megfelelően tettek merevebbé. A szélesebb utastér és a nagyobb lábtér kényelmesebb helyet nyújt két személynek, és a hajtásláncot is adaptálták az európai normákhoz.

és 385 Nm nyomatékkal. Mivel a Hannibal autója csak 3,92 méter hosszú és még az amerikai V8-assal is csupán 1068 kilogrammot nyom, az ötfokozatú Tremec kézi váltóval 4,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Az igényeket felmérve a Hannibal kétféle limitált szériát is alkotott,

az egyik a stílusos és klasszikus Chromster, a másik a sportosabb és direktebb Wildster, mindkettőből 13-13 példány gyártását tervezik. De ha inkább a saját stílusodra alakítanád a Cobrát, akkor abban is segítségedre lehet a Hannibal Cars műhelye.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.