A Dodge Demon ellenfelének készült, ezért Ördögűző névre keresztelte a Hennessey a Camaro izmosabb változatát, aminek itt az évfordulós különkiadása.

1991-ben alapította texasi műhelyét John Hennessey, és ezt a Chevrolet Camaro limitált szériájával ünnepli meg. Az Exorcist eredetileg a Dodge Challenger Demon ellenfelének készült, és a 100 példányos limitált széria utolsó harminc darabjával a cég alapításának harmincadik évfordulójára emlékeznek meg.

Az alapokat a Camaro ZL1 adja, de a Corvette-ből származó 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorja alaposan megizmosodott.

A teljesítménye kereken 1000 lóerő, a maximum nyomatéka 1310 Nm lett, amivel 2,1 másodperc alatt gyorsul százra, 9,57 másodperc alatt futja meg a negyed mérföldet, és 349 km/óra a végsebessége.

A számozott évfordulós kiadás már rendelhető, kupé vagy kabrió karosszériával, kézi vagy automata sebességváltóval is lehet kérni, de csak addig, amíg a 30 darabos széria el nem fogy.

A 135 ezer dolláros árát nézve nem fog sokáig tartani, mire mindet megrendelik, elég csak belenézni ebbe a videóba, mire képes.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit