A texasi Hennessey számára már hagyomány, hogy minden karácsony előtt kipróbálják, mennyivel megy az egyik autójuk egy feldíszített fenyővel a tetején. Idén egy tuningolt Porsche 911 Turbo S került sorra.

Két éve döntötte meg saját korábbi rekordját a Hennessey, amikor egy 1000 lóerős Jeep Grand Cherokee 290 km/órával száguldott egy karácsonyfával a tetején. A brutális erejű kolosszusnak meg sem kottyant a tetejére erősített fenyőfa, amivel egy tízest tett rá a Dodge Challenger Hellcat két évvel korábbi rekordjára.

John Hennessey idén sem bírt magával, és ezúttal nem egy amerikai izomautóval, hanem saját Porschéjével vitette a karácsonyfát. A 911 Turbo S már gyárilag is elég erősnek számít a 650 lóerős teljesítményével, de egy kis munkával

762 lóerőre fokozták az erejét, amivel már elég izmos faszállítónak ígérkezett.

Spencer Geswein autóversenyző ült a karácsonyfával feldíszített Porsche volánja mögé, és a Hennessey tesztpályáján 281 km/órás sebességet ért el. Ha a Jeep rekordját nem is döntötte meg vele, azért bátran kijelenthetjük, hogy ez az idei szezon leggyorsabb karácsonyfája.

Az aerodinamika ennyit számít: fa nélkül is tettek egy próbát, akkor 331 km/órát ért el a Porsche.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Szuperáramvonalas szedán lett a Hyundai Ioniq 6
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő