Hihetetlen a sztorija ennek a húszévesen is új Mercedes SL-nek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nem a Coys aukciójának leírásában lenne, talán el sem hinnénk ennek a Mercedesnek a történetét. Egy gazdag hölgy kapta ajándékba ezt az SL 500-at, de nem sokkal később elvesztette a kulcsát, és azóta nem is törődött a kocsival. 21 év után újra előszedték, és 130 kilométerrel kínálják eladásra ezt a fantasztikus időkapszulát.

Nem tudjuk, milyen gazdagnak kell lenni ahhoz, hogy egy ajándékba kapott vadonatúj Mercedes-Benz SL 500 annyira ne érdekeljen, hogy ha elhagytuk a kulcsait, akkor ne pótoljuk szélsebesen, mindenesetre ezzel az autóval éppen ez történt 1996-ban. Az esetig csak 75 mérföldet tettek meg vele, és azóta egy garázsban állt, ahonnan csak mostanában került elő újra.

Az R129 kódú SL széria 1989-ben váltotta a Dallasból Bobby autójaként ismert R107-es sorozatot, és a maga korában nagyon modern autónak számított. A vászontetőt hidraulika mozgatta gombnyomásra, de minden autóhoz szériaként adtak egy színre fényezett keménytetőt is, így egész évben használható volt az SL. Ebben jelent meg az állítható keménységű lengéscsillapítás is.

1996-ban, amikor a képeken látható autót születésnapi ajándékba adták, már nem számított olyan nagy újdonságnak az autó, de ez nem jelentené azt, hogy egy ilyen SL 500-at csak úgy elhanyagolnánk. Ma pedig igazi youngtimer, hiszen 5 literes V8-as motorja van, 320 lóerővel, ami 6,5 másodperc alatt gyorsítja százra és megfutja a 250 km/órát.

Az autóban most 81 mérföld van, ami nem több 130 kilométernél, és az állapotát elnézve tényleg teljesen újszerű. A kulcsokat azóta gyári darabokkal pótolták, és a Coys aukcióján keresnek neki gazdát, ahol kiderülhet, hogy még meg is érte a hanyagság, hiszen az időkapszulaként előkerült SL a hasonló korú típusok hat-hétszeresét éri, 16 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.