Szabadidő-autóval elég jól áll mifelénk a Hyundai, hiszen a Kona és a Tucson mellett nálunk a Santa Fe a legnagyobb, aminek épp nemrég jött ki a legújabb generációja. A koreai márka most egy másik, még hatalmasabb SUV-t is leleplezett.

Nem ez az első nagyterepjáró a Hyundai kínálatában, még nálunk is kapható volt az ix55, amit másfelé Veracruz néven árultak. A világon vannak olyan helyek, ahol a Santa Fe egyszerűen nem elég nagy, és kell egy legalább ötméteres, hétüléses SUV is. Például ilyen hely az Egyesült Államok, itt mutatkozott be a Hyundai Palisade, amit ott közepes SUV-nek neveznek.

A jókora szabadidő-autó elég marcona külsőt kapott,

a 4,98 méter hosszú karosszériája pedig valóban elég nagy ahhoz, hogy akár nyolcan is kényelmesen beférjenek, a második és a harmadik üléssorban három hely is lehet. Mivel elsősorban az amerikai vevőknek szánták, ezért az arrafelé nélkülözhetetlen pohártartóból 16-ot is belezsúfoltak.

A méretéhez illő motort szerel bele a Hyundai,

a 3,8 literes V6-os benzines 295 lóerőre és 355 Nm nyomaték leadására képes, az erejét nyolcfokozatú automatával lehet beosztani. A Palisade szinte biztosan nem kerül az európai kereskedésekbe, az USA-ban pedig olyan konkurensek ellen indul, mint a Honda Pilot, a Nissan Pathfinder és a Toyota Highlander.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót