Ha minket kérdeznek, akár ebben a formába is gyártásba kerülhetne a Hyundai legújabb tanulmányautója. A Prophecy persze inkább a távolabbi jövőt vetíti előre, az alakja mindenesetre érdekesre sikerült.

Ha jövőbemutató tanulmányautóról van szó, akkor biztosan neked is egy olyan futurisztikus koncepció jut eszedbe, aminek a látványát elég nehezen tudja megszokni a szemed. A Hyundai ehhez képest egy olyan prototípussal mutatja meg a jövőjét, ami mai szemmel nézve is gyönyörű, felőlünk akár gyárthatnák is.

Az elmaradt genfi autószalonra készített, Prophecy névre keresztelt koncepció

szépségét az eltalált arányok adják, a tökéletes kupéforma nemcsak áramvonalas, hanem esztétikus látványt is nyújt.

A hatalmas kerekeken gördülő sportmodell vonalait nem sok minden töri meg, még a hátsó légterelő szárnya is átlátszó akrilból készült.

Az elektromos autó formája egy kicsit a Porsche és a Tesla modelljeit juttatja eszünkbe, és nem véletlenül,

ezek a márkák is az aerodinamikának rendelik alá az autójuk alakját. A Prophecy belső tere már jóval inkább futurisztikus, még kormánykerék sincs benne, és nemcsak azért, mert önvezető lenne: az irányítást két joystickkel oldották meg.

Még várnunk kell arra, hogy kiderüljön, a Hyundai sorozatgyártású autóiban mi valósul meg a Prophecy formájából, de egy részletet már biztosan tudunk mondani.

A fényszórók és a hátsó lámpák is pixelesek, apró fényszegmensekből állnak össze, és ehhez hasonló világítás kerülhet a koreai márka új modelljeire.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tökéletes roadster kortalan – BMW Z8-sztori