Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha minket kérdeznek, akár ebben a formába is gyártásba kerülhetne a Hyundai legújabb tanulmányautója. A Prophecy persze inkább a távolabbi jövőt vetíti előre, az alakja mindenesetre érdekesre sikerült.

Ha jövőbemutató tanulmányautóról van szó, akkor biztosan neked is egy olyan futurisztikus koncepció jut eszedbe, aminek a látványát elég nehezen tudja megszokni a szemed. A Hyundai ehhez képest egy olyan prototípussal mutatja meg a jövőjét, ami mai szemmel nézve is gyönyörű, felőlünk akár gyárthatnák is.

Az elmaradt genfi autószalonra készített, Prophecy névre keresztelt koncepció

A hatalmas kerekeken gördülő sportmodell vonalait nem sok minden töri meg, még a hátsó légterelő szárnya is átlátszó akrilból készült.

ezek a márkák is az aerodinamikának rendelik alá az autójuk alakját. A Prophecy belső tere már jóval inkább futurisztikus, még kormánykerék sincs benne, és nemcsak azért, mert önvezető lenne: az irányítást két joystickkel oldották meg.

Még várnunk kell arra, hogy kiderüljön, a Hyundai sorozatgyártású autóiban mi valósul meg a Prophecy formájából, de egy részletet már biztosan tudunk mondani.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.