Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Red Bull szeretné, ha az ötletgazdák javítanák a kivitelezést.

Múlt héten Austinba, Texasba látogatott a mezőny és a VSC már a verseny igen korai szakaszában aktiválva lett, hiszen a pálya kisebb takarítást igényelt. Ennek eredményeképpen az élen kialakult egy négyes a két mercedeses és a két red bullos pilótával. Amikor deaktiválták a virtuális biztonsági autót, Ricciardo a harmadik helyen autózott, de Rosberg azonnal megelőzte, ahogy meglátta a zöld lámpákat.

Ricciardo szerint az újraindítási procedúra abszolút nem világos számára, és szeretné, ha a rendszer kicsit javulna.

„Számomra nem tiszta a dolog, összezavarodtam, hogy mikor van pontosan vége. A mérnököm a fülemre mondta, hogy a VSC kiáll, és ez kb olyan 10 másodperccel előtte való figyelmeztetés, úgyhogy nyitva tartottam a szemem.”

„Semmi nem világított a kormányomon, találgatnom kellett, hogy vajon mi a jel. Nem tudom, hogy ez most csak egy ideiglenes probléma volt-e, vagy maradandó.”

„Az elsőnél Rosberg csak úgy elment mellettem, aztán pedig volt még egy VSC fázis. Akkor már jobban figyeltem, folyamatosan néztem a pálya melletti kijelzőket, hogy mikor mondja, hogy már nincs VSC. Amikor már nem volt kiírva, akkor nyomtam neki, nem tudom, hogy igazából jól csináltam-e, de a többiek nem panaszkodtak.”

„Szerintem ezt az egészet sokkal jobban is meg lehetne oldani. Ez az első év, amikor használjuk, tehát normális, hogy kell egy kis idő, amíg megszokjuk. Jó dolog azonban hibákat találni benne, mert csak így lehet ezeket javítani. A minimumsebességet is jobban meg kéne beszélnünk, úgyhogy szerintem a következő pilóták meetingjén ez is egy téma lesz.”

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.