Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2000 órába telt összerakni a McLarennél az új 720S életnagyságú modelljét Legóból, de a márka legújabb filmjén egy perc alatt megnézheted, hogyan építenek a profik egy igazán élethű sportkocsit az apró kockákból.

280 ezer kockából épült fel a McLaren legújabb modellje, a 720S életnagyságú változata, amit a goodwoodi fesztiválon állítottak ki, és bámulatosan élethű lett. A profi modellen hatan dolgoztak a McLaren műhelyében, összesen 2000 órát vett igénybe az építés, az utolsó 13 ezer kockát pedig már a goodwoodi látogatók tehették fel, amivel jótékony célra is gyűjtöttek.

Most pedig egy egyperces videón nézheted végig, hogyan épül fel egy ilyen méretes játékautó. Ha azt hinnéd, hogy a Lego könnyű, akkor meglepő lehet, hogy a kockákból épült változat nehezebb az igazinál, nem is kevéssel. 1600 kilogrammot nyom, miközben a 720 lóerős biturbó V8-assal szerelt valódi, működő sportkocsi csak 1283 kilogramm.

208 600 fontos, azaz 70 millió forintos ára miatt kevesek játékszere lehet az igazi 720S, de a Legóból épült változatot te is hazaviheted. Persze nem az életnagyságút, hanem a kevésbé élethű miniatűr készletet a Speed Champions sorozatból, ami alig négyezer forintért 161 kockából áll, és fél óra alatt össze lehet rakni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.