Ilyen, amikor olasz rajzol kínai autót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Soueast egy lenne a sok kínai autómárka közül, de mégis érdemes figyelni rá, hiszen az autóikat az olasz Pininfarina tervezi. Jól is néznek ki.

Rengeteg a kínai autómárka, elég nehéz átlátni a milliárdos lakosságú ország piacát. De néha egyik-másiknak sikerül kitűnni a többi közül. Például azzal, hogy szemérmetlenül lemásolják egy európai típus formáját, de ennél becsületesebb módon is be tudnak kerülni a hírekbe. Mondjuk, ha nem saját maguk próbálkoznak, hanem olasz designer rajzolja meg az autóik formáját. A Soueast legújabb típusa esetén éppen ez a helyzet, a Pininfarinát bízták meg a feladattal.

A DX3 nem néz ki különlegesen, de éppen ez az érdekes benne. Ha nem mondanánk, nem biztos, hogy rájönnél, hogy egy kínai autóról van szó. A méretei mellett az arányai is hasonlítanak egy kicsit a Nissan Qashqaira, de ennyiben ki is merül minden egyezés. Lehet, hogy a részletei ismerősek lehetnek az európai autókról, de nehéz lenne rámondani, hogy másolat lenne. A Pininfarina által tervezett Soueast DX3 egészen jól néz ki, még akár nálunk is megállná a helyét.

A gyártó cégben 25 százalékos részesedése van a Mitsubishinek, gyártják is a Lancer és Galant különféle változatait, ezért valószínűleg tőlük származik a technika. Kétféle motorral készül a DX3, az egyik 1,5 literes és 120 lóerős benzines, a másik pedig szintén 1,5 literes, de turbós, így 150 lóerőre képes. A kézi helyett pedig fokozatmentes CVT váltót is lehet választani.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.