A Fiat közvetve végül is jelen van a Forma–1-ben, de mi lenne, ha még ennél is jobban belekeveredne a királykategóriába? Megmutatjuk.

Számos autógyárat szóbahoztak már a Forma–1-gyel, jelenleg a legközelebb a Volkswagen-csoport két zászlóvivő márkája, az Audi és a Porsche áll a sportághoz, állítólag már csak arra várnak, hogy bejelentsék a 2026-ban életbe lépő új motorszabályokat, amelyek körvonalaiban valahogy így néznek ki:

Az F1-es szerepvállalást tekintve ugyanakkor akadnak olyan legendás autógyárak is, amelyek nem is gondolkodnak a száguldó cirkusz lehetőségén, részben ilyen például a Fiat is. Azért csak részben, mert a cégcsoporthoz tartozó Alfa Romeo és Ferrari révén ugyan közvetve, de képviseltetik magukat az autósport királykategóriájában – márcsak ezért is szinte kizárt, hogy saját márkaként megjelenjenek. Ennek ellenére Sean Bull grafikuszseni, aki egyébként az Alpine grafikus dizájnereként is ténykedik, elképzelte, milyen lenne, ha Olaszország legnagyobb autógyártója mégis beszállna az F1-be – az biztos, hogy letisztult, szemrevaló koncepciófestést dobott össze:

(Fotó: Sean Bull Design, nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni