Meglepetésre a Maserati egy vadonatúj sportautó álcázott prototípusáról mutatott képeket, ahogyan megjáratják a modenai gyár körül. A középmotoros újdonság erőforrása nem a Ferraritól jön, hanem házon belül fejlesztik.

A Maserati kínálatában az utóbbi években a sportosan kényelmes luxusautók domináltak, mint a négyajtós Ghibli és a Quattroporte, vagy éppen a szabadidő-autók közé érkező Levante. A márka egyetlen sportkocsija a GranTurismo és a GranCabrio volt, aminek éppen nemrég fejeződött be a gyártása, de a helyére mindjárt több modell is érkezhet.

Az egyiket meg is mutatták, ugyan még álcázott formában, de már ezek a képek is sokat sejtetnek.

Nem a Maseratitól megszokott elegáns vonalú túrakocsiról van szó, hanem egy kompakt, lapos sportkocsiról, ami az ülések mögött hordja a motorját, akárcsak az Alfa Romeo 4C. Még az sem elképzelhetetlen, hogy a 4C-ből épül az újdonság.

A motorja azonban várhatóan jóval izmosabb lesz az Alfában látott 1,75 literes, 240 lóerős négyhengeresnél.

A Maserati büszkén fűzte a képek mellé, hogy saját fejlesztésű erőforrást tesztelnek a prototípussal, mivel a Ferrarit már korábban különválasztották a Fiat Chrysler csoporttól. Egy új modell bemutatóját májusra időzítették, és akár ez is lehet az.

A Maseratinál közben egy másik modellen is dolgoznak:

És ezt olvastad már?
Összeesküvést sejt az Alpine, amiért Alonso és Piastri is faképnél hagyta a csapatot