Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Koncepcióautóként már láttuk, hogyan képzeli a Jaguar a tisztán elektromos autóját, és csak néhány hetet kell várnunk, hogy a sorozatgyártásra kész változatát is leleplezzék. Az új I-Pace komoly ellenfele lesz a Teslának.

Egy éve a genfi autószalonon megnéztük, hogy milyen lesz a jövő Jaguarja, és egy pillanatig sem aggódtunk azért, mert a brit luxusmárka lemond a belsőégésű motorról. A crossoverek közé érkező I-Pace ugyanis mind a formájával, mind a menetteljesítményeivel olyan sportos lesz, hogy nem mondanánk rá nemet, és ezzel a Tesla legkomolyabb kihívói közé léphet.

A végleges változatot még álca fedi, de a Jaguar már megmutatta, hogy az Egyesült Államok keleti partjain mennyit lehet vele elmenni egy feltöltéssel ideális körülmények között. Most egy kicsivel zordabb környezetben mutatta meg még egyszer utoljára a prototípust a gyártó: az északi sarkkör közelében található tesztközpontjában.

A koncepcióautó 400 lóerőre és 700 Nm nyomatékra volt képes, amivel 4 másodperc alatt gyorsult százra, 500 kilométert tudott elmenni egy feltöltéssel, és a gyártásba adott modellnél is ehhez hasonló értékekre számíthatunk, ami elég ígéretes.

Annyit már elárultak, hogy 45 perc alatt 80 százalékra lehet feltölteni az akkumulátort, a többit pedig az I-Pace premierjén, a genfi autószalonon árulják el március elsején. Ott leszünk, és megnézzük nektek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.