Ideje másképp gondolni a kgfb-re!

Ami kötelező, azt általában nem szeretjük. De ahogy a kötelező olvasmányok sem az iskolások kínzására kitalált szörnyűségek, hanem általában irodalmi remekek, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) sem egy hosszabb nevű adónem, hanem annak a garanciája, hogy ha valaki kárt okoz nekünk a kocsijával, nem zárul le annyival az ügy, hogy azt mondja, bocs, nincs pénzem, így jártál.

Eddig úgy nézett ki a biztosítóválasztás, hogy a mi autónk biztosítói közül az volt a legjobb, amelyik a legkisebb díjat kérte, a károkozónál pedig az, amelyiknél gyorsan ment a kárügyintézés és a kifizetés.

Eddig.

Következzen néhány, látszólag ide nem illő probléma, aztán a magyarázat, miért illik ide mégis!

Átvert a nepper, eltévedtél a jogi útvesztőkben

Legtöbbünknek az autónk a legértékesebb ingósága, amelynek azonban birtoklása, használata, adásvétele és csupa kockázat. A jog segít csökkenteni ezeket a kockázatokat, csak hát legtöbbünk nem jogász, nagyon keveset tudunk a gépjárművek vásárlásával összefüggő szavatossági-jótállási kérdésekről, a közlekedési baleset okozása miatt indult büntető- és szabálysértési eljárásokról vagy a közlekedési balesetből eredő kárigényekről.

Lerobbant a kocsi

Mérhetetlen bonyolult műszaki eszköz egy autó, ehhez képest – néhány ördögjárta példányt kivéve – megbízhatóan működnek. Valameddig.

Aztán eljön a pillanat, hogy ott állunk az út szélén, izzadunk a sárga fényvisszaverő mellényben, és gondolkozunk, kit kellene hívni, hogy elvigye a kocsit valahová, ahol ismét életet lehelhetnek belé.

Amikor bekövetkezik a legrosszabb, vagy a nagyon rossz

A közlekedés veszélyes üzem, és rossz belegondolni, de tény: bele lehet halni, vagy maradandó egészségkárosodást szenvedni. A pénz sem képes meg nem történtté tenni egy balesetet, de a felmerülő költségek rendezésében nagy segítség.

De mi köze ennek a kgfb-hez?

Az, hogy akinek Allianz Autóm gépjármű-biztosítása van, ingyenes plusz szolgáltatásokat kap a kötelezője mellé. A fent leírtak az alapot jelentő Komfort csomag részei: jogi tanácsadás 0–24-ben, helyszíni műszaki segítségnyújtás vagy szervizbe szállítás, valamint a vezető és az utasok által elszenvedett közlekedési balesetből eredő halál vagy maradandó egészségkárosodás esetére nyújtott fedezet.

Ezeket tehát térítésmentesen megkapod, ha Allianz kgfb-t kötsz, vagy már kötöttél (akkor Allianz Autóm Komfort csomagra bővítik a szerződésed).

Ugye, hogy nem feltétlenül rossz az, ami kötelező?

A cikk elkészítésben együttműködő partnerünk volt az Allianz.

És ezt olvastad már?
Most már tényleg befejeződik a BMW i3 gyártása