Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Brabus Maybach S-osztály adta az alapot ahhoz az átépítéshez, amely jó eséllyel indulna a legízléstelenebb luxusautó díjáért. Óvatosan kattints, ha érdekel a Scaldarsi Emperor!

Az S-osztály az egyik legnépszerűbb luxusautó, és akinek nem elég az alapmodell, választhatja a nyújtott tengelytávú kivitelt. Ha annál is fényűzőbbre van szükség, akkor ott a Maybach emblémás változat, és még azt is lehet fokozni a Brabus tuninggal. Most pedig még ezt az autót is továbbgondolta a kanadai Scaldarsi Motors, az eredmény pedig egy igazán megdöbbentő luxuslimuzin lett.

Az Emperor a cég első terméke, és a nyújtott tengelytávú Mercedes-Maybach S 600 adta az alapját. Ezt persze első ránézésre nem mondanánk meg róla, hiszen hatalmas hűtőmaszk, óriási kerekek és sárvédő-szélesítések csúfítják el, a csillogó karosszérián aranyból és rézből készült betétek indítanak harcot a jó ízlés ellen. De a fényszórók és a hátsó lámpák gyáriak maradtak, abból ugyanis nem tudtak volna jobbat készíteni a Mercedesénél.

Belül sem sokkal jobb a helyzet, hiszen ugyan minden felületet bőrrel vontak be, de milyennel! A legtöbb burkolat krokodilbőrből készült, de 24-féle egzotikus állat bőrét lehet választani, a fabetéteket pedig 78-féle fából tudja kiválasztani a vevő. A technika a Brabustól származik, így a 6,3 literes, dupla turbós V12-es motor 888 lóerőre és 1200 Nm leadására képes. Az alapot jelentő Brabus Rocket 900 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, ezért a Scaldarsi Motors szerint az átépített autó eredménye is hasonló lehet.

Szerencséje a világnak, hogy a Scaldarsi Motors mindössze tíz darab Emperort bocsát a világ útjaira, egyenként 1,5 millió dolláros áron. De nagy terveik vannak, hiszen a Brabus Maybach S-osztály után további autókat építenének át. Az S 65 AMG Coupé és a G 65 AMG esetében hasonló eredményre számíthatunk, és kíváncsiak várjuk, milyen eredményre jutnak a Bentley Bentayga átalakításával. A végső céljukkal azonban igencsak nagy fába vágnák a fejszéjüket, ugyanis már készülnek a Bugatti Chiron átalakítására is.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.