Jön az új Bugatti, ami kétszer annyiba kerül, mint a Chiron
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kell éveket várni arra, hogy a Bugatti új modellt mutasson be, hiszen most bejelentették, hogy még az idén leleplezik a Chiron testvérét. Szintén egy legendás pilóta után keresztelték el, a neve Divo lesz, és limitált példányszámban építik meg.

Meglepetésre a Bugatti előállt azzal, hogy heteken belül lelepleznek egy új modellt, aminek a neve Divo lesz. A Veyron és a Chiron után ezt a típust is egy legendás pilótáról nevezték el, a francia Albert Divo a húszas években Szicília kanyargós útjain kétszer is megnyerte a Targa Florio versenyt egy Bugatti kormánya mögött.

Noha teljesen új modellről beszélnek, a Divo valószínűleg a Chiron alapjára épül majd, de annál könnyebb lesz, több leszorítóerőt termel, és gyorsabb lesz a kanyarokban. A koncepció hasonló ahhoz, amit a McLaren is követett, amikor a hagyományos típusai mellé kihozta a mindenben eltérő, jócskán kihegyezett Sennát.

Meg is kérik az egyediség árát. Nem elég, hogy egy új Chiron is 2,4 millió euróba kerül, a Divo teljesen más nagyságrendet képvisel azzal, hogy az ára 5 millió eurótól kezdődik. Csak 40 darabot építenek belőle, ennek ellenére állítólag már az összes példányát lefoglalták. Nekünk, halandóknak augusztus végén leplezik le Kaliforniában.

Ez is érdekelhet:

165 millióért adták el ezt az Alfa Romeót, de ha megnézzük, már nem is tűnik soknak - Roadster

A '33-ban Milánóban forgalomba helyezett kocsi Belgiumba, majd az Egyesült Államokba, végül ismét Belgiumba került. Persze nem ilyen állapotban vészelte át a több mint nyolcvan évet, teljesen újjáépítették, így viszont legalább használni is lehet, ami valószínűleg egy-egy találkozót vagy veterántúra-részvételt jelent majd.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.