Komolyan gondolja az elektromos autózást a Mercedes-Benz, hiszen egyszerre több fronton is tervezi a villanymotoros modelleket. A tisztán elektromos smart és EQC után jönnek a konnektorról tölthető, zöld rendszámos hibridek a C-, E- és S-osztályból.

2022-ig a Mercedes-Benznek és a Smartnak minden típusából lesz elektromotoros változat, mi több, két éven belül a Smart már csak elektromos autót fog kínálni Európában. A gyártó legújabb dobása a tisztán elektromos hajtású crossover, az EQC, de a hibridek terén is szolgál újdonsággal, egyszerre mindjárt többel is.

A legelérhetőbb a C-osztály konnektorról tölthető hibrid változata lesz,

a C 300 de, ami a jelöléséhez illően a kétliteres turbódízelt kapja 194 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal, és kilencfokozatú automata váltóval. Az elektromotor a korábbinál erősebb, 122 lóerős, amivel a kombinált teljesítmény 306 lóerő, a nyomaték 700 Nm.

A dízel-elektromos C-osztály ezzel 5,6 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óra a végsebessége, ami szép eredmény egy zöld rendszámos autótól.

A zöld rendszámot a konnektorról tölthetősége miatt érdemli ki,

a korábbinál kétszer akkora, 13,5 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 57 kilométert tehet meg tisztán elektromosan, akár 130 km/órás sebességgel is csendben suhanhat. A dízel hibrid a limuzin és a kombi karosszériához is választható lesz.

A dízel-elektromos hajtást az E-osztály is kínálja,

ez azonban benzines hibridként is elérhető lesz. Az E 300 e motorja egy kétliteres, turbós benzines 211 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal, ugyanazzal a 122 lóerős elektromotorral, amivel összesen 320 lóerő a kombinált teljesítmény. Az 5,7 másodperces gyorsulás, 250 km/órás végsebesség és 50 kilométeres elektromos hatótáv itt is megvan.

Az S-osztály is megkapja a konnektorról tölthető hibrid hajtást,

az S 560 e-ben ugyanakkor jóval izmosabb, 3 literes V6-os benzinmotor dolgozik 367 lóerővel és 500 Nm-rel. A szintén 122 lóerős elektromotorral itt 476 lóerőt és 700 Nm-t lehet elérni, ami öt másodperces gyorsulásra elég, az elektromos hatótáv itt is eléri az 50 kilométert.

Ez is zöld rendszámot fog kapni:

És ezt olvastad már?
Megcsinálták a kétkerekű Ladát, és rögtön kiderült, miért nem volt eddig kétkerekű Lada