Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokan próbáltak már ellenfelet állítani a Teslának, és most itt egy újabb prototípus, ami egyenesen a még is nem gyártott új Roadstert veszi célba. A paraméterei nagyon hasonlóak, a teljesítményét 1100 lóerőnek ígérik.

Henrik Fisker álma volt a konnektorról tölthető, hatótáv-növelő benzinmotorral is ellátott elektromos autó, a Karma, de még azelőtt csődbe ment, hogy Elon Musk Teslája felemelkedett volna. A koncepció azonban nem veszett el, a Karma Automotive néven alapított cég tovább gyártja az autót Revero néven, most éppen a BMW-től szerzett turbós motorral.

A Karma közben a jövőn is gondolkodik, és a legújabb tanulmányautójuk az SC2 Concept, aminek a végleges változata a Tesla Roadster ellenfele lehetne. Az áramvonalas formája valamennyire még hasonlít is rá,

A padlóba épített akkumulátor 120 kilowattórás, egy feltöltéssel 560 kilométer a hatótáv. A Karma persze hozzátette, hogy ezek még csak számított adatok, de remélhetőleg egy nagyon hasonló sportkocsit gyártásba is tudnak küldeni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.