Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megérkezett Ken Block legújabb videója, és a Gymkhana mestere ezúttal Kínába utazott, ahol egy lélegzetelállító tájon kanyargó szerpentinen driftelt felfelé a biturbó pick-upjával. Számíts rá, hogy szédítő lesz a látvány.

Ha úgy tartod, hogy a világ legjobb autós útja a transzfogarasi, vagy a Stelvio-hágó, akkor a kínai Tianmen szerpentinjét is nyugodtan felveheted a listára. A mennyek kapujának is nevezik azt a különleges sziklaképződményt, ahová vezet, és már maga az út is elakasztja a lélegzeted. 99 kanyar a szakadék fölött, nem véletlenül nevezik Kína legveszélyesebb útjának.

Romain Dumas, aki a Pikes Peaken és a Nürburgringen is hajtotta a németek elektromos pályaautóját, 7 perc 38,6 másodperc alatt ért fel, amivel feladta a leckét a többi autómárkának.

A Tianmen hegyi útja egyébként közvetlenül A mennyek kapuja lábánál ér véget, innen indul az a 999 fokból álló lépcsősor, amit megmászni zarándoklatnak sem utolsó. A Range Rovernél ebből csináltak kihívást:

Ken Block persze egy kicsit másképpen közelítette meg a kihívást.

A Climbkhana első részében az 1400 lóerős Mustangot kergette fel a Pikes Peak hegyi pályáján, a folytatásban pedig az újabb játékszerét, a 914 lóerős F-150 pick-upot hajtotta végig a Tianmen szerpentinen, és a régi betonnal burkolt, bukótér nélküli út igazi veszélyeket tartogatott neki.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.