Elon Musk talán még nem gondolt rá, hogy kombit is kellene építenie a Teslából, hiszen a Model S csomagtartója egyébként is hatalmas. De a kutyáknak már nem elég tágas, és ezért bízott meg ennek az autónak a tulajdonosa egy műhelyt, hogy alakítsa át kombivá.

Phil Hayton terveiről már meséltünk, a Tesla Model S tulajdonosa azért keresett meg egy céget azzal, hogy építsék kombivá az elektromos autóját, mert addig is csak egy Land Roverrel tudta szállítani a kedvenc kutyáit. A norfolki Qwest műhelyében először méretarányos makettet készítettek a Model S Shooting Brake modellből, majd a valóságban is belevágtak a Tesla karosszériájába.

Most készültek el az autóval, az eredmény pedig olyan meggyőző lett, hogy akár sorozatban is gyárthatnák. A Shooting Brake megőrizte a Model S sportos és áramvonalas vonalvezetését, de a hátuljában sokkal nagyobb a hely, akár csomagok, akár kutyák szállításáról van szó. Sőt, mivel a teljes hátsó része szénszálas anyagból készült, ezért 12 kilogrammal könnyebb is lett az autó.

Nem tudni, hogy mennyibe került az átalakítás, de azt igen, hogy a P90D kivitelű, vagyis korábban csúcsmodellnek számító Model S még kombiként is képes 2,8 másodperc alatt gyorsulni százra. Az autót már megjáratták a brit vidéken, de a hivatalos premierje még hátravan, csak a londoni autószalonon leplezik le májusban. A kutyák mindenesetre már belakták a hátulját.

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól