Két év után ismét futamot nyer Valentino Rossi?

Nem a Doktor a favorit a Brit Nagydíjon, de régóta indulhatott ennyire kedvező pozícióból.

Valentino Rossi legutóbb 2017-ben Assenben nyert MotoGP-futamot, ami borzasztóan rég volt. Az idei szezonban két dobogója volt, de huzamosabb ideig nem tudott az élmezőnnyel harcolni az idényben.

Most viszont valami megváltozhat, az áprilisi Amerikai Nagydíj után először indulhat az első sorból, konkrétan a második helyről Marc Márquez mögül. A harmadik Miller, a negyedik Quartararo, az ötödik Rins, majd Vinales és Dovizioso a sorrend.

A sikeres kvalifikáció után Rossi azt mondta, végre ismét jó a Yamaha tempója. A győzelemről nem beszélt, szerinte a dobogó elérése is nehéz lesz, öt-hat versenyző harcolhat az első három pozícióért.

Marc Márquez zsinórban negyedszer indulhat a pole-ból, a bajnokságot magabiztosan vezető spanyol azt nyilatkozta, számára a legfontosabb, hogy a pontversenyben második Dovizioso előtt végezzen, nem akar semmi őrültséget csinálni.

Rossi leggyorsabb köre:

MotoGP™ 🇬🇧 on Twitter

How close did @ValeYellow46 come to pole position at Silverstone? 👀 Enjoy the lap which took The Doctor to the front row! 😎 #BritishGP 🇬🇧 https://t.co/cjqXo2THcj


A tegnapi nap fotóján Marc Márquez:

MotoGP™ 🇬🇧 on Twitter

A barnstormer in Britain ✊ It's the very best shots of qualifying day in Silverstone 🙌 #BritishGP 🇬🇧 | 📸 https://t.co/BlCA6qz3JM

A címben feltett kérdésre nyilván nem tudjuk a választ. Továbbra is úgy tűnik, hogy Márquez a leggyorsabb, de a Yamaha és Rossi joggal lehet optimista, láthatóan előreléptek az elmúlt időszakban.

A futamot ma 14 órától rendezik.

Ki nyeri a MotoGP Brit Nagydíját?

(Fotó: MotoGP Facebook-oldal)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon