A LEGO legújabb készletéből a Porsche 911 hetvenes-nyolcvanas évekbeli szériáját lehet megépíteni, méghozzá rögtön kétféle módon: Targa és Turbo is lehet az eredmény. Nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik tetszik jobban.

A Porsche 911 legendájához sokat tett hozzá a sportautó 1975-től 1989-ig gyártott második generációja. Ezt a klasszikus modellt lehet megépíteni a LEGO legújabb Creator Expert készletéből, méghozzá rögtön kétféle módon. A Porsche két ikonja, a 911 Targa és a 911 Turbo is lehet az eredmény, minden ott van hozzájuk az 1458 darabos készletben.

A 36 centiméter hosszú LEGO-Porsche részletessége bámulatos.

A kormányzás működik, az ülések éppen olyan színben pompáznak, mint a korabeli kárpitok, és az első ülést előre lehet hajtani a könnyebb beszálláshoz. Hátul ott a hathengeres bokszermotor, a 911 Turbo esetén a turbó és az intercooler is, a 911 Targa teteje pedig kivehető, és a csomagtérben tárolható.

A 911 Turbo sajátja a jellegzetes hátsó szárny, és ennél a modellnél a hátsó tengely is szélesebb az alapnál.

A Lego és a Porsche legújabb, felnőtteknek szánt készlete tökéletes ajándék minden autó-, Porsche- és LEGO-rajongónak,

de egy kicsit még várni kell rá. Csak március elsejétől rendelhető, de az ára már megvan, 49 990 forintot kell félretenni hozzá.

A marketingesek mindenesetre kitettek magukért: a kockából épült autóval újra megalkották a Porsche korabeli újsághirdetéseit, és egy mini gyárban mutatják meg videón, hogyan szerelnék össze a 911-est, ha LEGO-ból lenne.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A General Motors ügyvezetőnője beült a saját cége önvezető autójába és jó volt neki!