Még mindig kerülnek elő a gyűjtemények mélyéről olyan kincsek, mint ez a Ford GT, ami ugyan már tizenhárom éves, de még jóformán be se járatták. A makulátlan állapotú szuperautót éppen ezért figyelemreméltó összegért adták tovább.

2006-ban valaki megvette, és eltette magának ezt a Ford GT-t, még csak nem is használta. Pedig arról a kivételes szuperautóról van szó, ami a hatvanas évekbeli GT40 emlékére készült, és csak egy évig gyártották. A retró formáján kívül az 5,4 literes, 550 lóerős V8-asa miatt is érdekes, mert 3,3 másodperc alatt gyorsul százra és 330 km/órával is száguldhat, amivel a korabeli riválisok, a Mercedes-McLaren SLR és a Porsche Carrera GT mellett is tartja a lépést.

Nehéz lehetett megállni, hogy ne vágjanak neki vele a végtelen országútnak,

pedig éppen ez történt, a képeken látható GT órájában csak 11,7 mérföld van, ami kevesebb, mint 19 kilométert jelent. Az összesen gyártott 4033 példány közül csak 327-et gyártottak piros színben és fekete csíkokkal, de köztük nem lehet sokkal több olyan, ami ennyire megkímélt. Az extrák közül a BBS kerekeket, a jobb hifit és a piros féknyergeket rendelték meg hozzá.

A GT ebben a kivételes formában került az RM Sotheby’s online aukciójára, ahol 310 500 dollárt fizettek érte, ez éppen 90 millió forintnak felel meg.

Az új tulajdonosnak már csak azt lesz nehéz eldönteni, hogy vezesse, vagy őrizze meg ebben az újszerű állapotában.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Összeesküvést sejt az Alpine, amiért Alonso és Piastri is faképnél hagyta a csapatot