Mert szándékosan befékezni nemcsak bunkóság, hanem életveszélyes is.

Büntetőfékezéses ügyben emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki haragudott a sógorára, ezért gépkocsijával megállásra kényszerítette, illetve leszorította az útról.

A vádirat szerint 2020 júliusában egyik nap a vádlott és sógora Nyírkarászon tartózkodtak, és a vádlott azt látta, hogy a vele haragos viszonyban lévő sógora beül egy személygépkocsiba. A vádlott elhatározta, hogy beszélni fog a sógorával, ezért követte saját gépkocsijával a Petneháza felé tartó sógorát. Utóbbi gépkocsiban összesen négyen utaztak.

A vádlott a két település közötti útszakaszon utolérte a másik gépkocsit, annak előzésébe kezdett kb. 90-100 km/h sebességgel, és közben ráhúzta a kormányt az előzött járműre, így annak vezetője jobbra rántotta a volánt.

Azt sem engedte a vádlott, hogy őt megelőzzék, áttért a szemközti sávba, váltogatta a sávokat, majd végül keresztbe állt az úttesten. Ekkor a másik gépkocsi visszafordult Nyírkarász irányába, a vádlott azonban utána hajtott, megelőzte,

Amikor a vádlott újra keresztbe állt az úttesten a kocsijával, a másik autó tolatva próbált menekülni, de a vádlott a kocsija lámpáit villogtatva követte, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség közúti veszélyeztetetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Magyarország Ügyészsége)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.