Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Williamsnek hallgatnia kellett volna a pilótákra, és akkor nem szalad bele ekkora pofonba a 2018-as idényben – legalábbis Robert Kubica szerint.

A Williams finoman szólva sem futott jó szezont, utolsó lett a konstruktőröknél, valójában az is csoda, hogy 21 futam alatt 7 pontot össze tudott hozni.

A rutinos Kubica – aki az előző idényben még csak a csapat teszt- és tartalék pilótája volt, jövőre viszont már versenyezni fog – többször is jelezte a szezon során, sőt, már a teszteken is, hogy komoly gondok vannak az FW41-gyel, és szerinte menthető lett volna a helyzet, ha a mérnökök előbb megfogadják a pilóták visszajelzésiet:

„Talán hallgatniuk kellett volna a versenyzőkre, és reagálhattak volna gyorsabban is arra, amit mondtunk. Igaz, nem én építem az autót, de egy versenyző néha hamarabb ráérez egy-egy problémára, mint a világ legjobb mérnöke.”

Az autóval komoly aerodinamikai problémák voltak, amit a szezon második felére kissé korrigáltak – nagyban köszönhetően Kubica munkájának.

A Williams szempontjából ez egy nehéz szezon volt, de egyben fontos is. Megértettük a problémát, most pedig tanulnunk kell belőle, hogy ne ismétlődjön meg.

A Williams tragikusan teljesítménye áldozatokat is követelt: Ed Wood főtervező és Dirk De Beer aerodinamikai főnök is távozott a csapattól.

Egy másik legendás istálló, a McLaren sem futott éppen jó szezont, de...

(Fotó: williamsf1.com)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.