Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Lamborghininél tudják, hogyan lehet egy csúcsmodellt tovább fokozni. Az Aventador eddigi legerősebb, körrekordot döntő változatát tovább izmosították, és most a vászontetős kivitelt is bemutatták belőle.

Ha egy új Lamborghinit mutatnak be, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy hamarosan nyitott tetővel is elkészül, és így volt ez a legújabb Aventador SVJ esetében is.

A korábbi csúcsmodell SV-nél is izmosabb modellt tavaly nyáron mutatták be, és most a genfi autószalonon már a vászontetős kiadást leplezték le.

Az SVJ a Superveloce Jota rövidítése, ahol a szupergyors utáni betű a Miura Jota prototípusának állít emléket, amiből csak egy példány készült, és 1971-ben az is megsemmisült.

Az Aventador SVJ Roadster még ezzel a tizenkét hengeres motorral és a nyitott tetővel együtt sem túl nehéz, 1575 kilogrammot nyom, ezért aztán pokolian megy, 2,9 másodperc alatt gyorsul százra, és 350 km/óra a végsebessége. Biztosan fel fogod ismerni az eltérő lökhárítókról, a nagyobb szárnyakról és a magasabbra tett kipufogóvégekről.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.