Már az első stúdióképeken is fantasztikusan nézett ki az új Countach, most pedig az előző széria két csodálatos példányával indult közös fotózásra a Lamborghini múltidéző szuperautója.

Nem akárhogyan ünnepelte meg az eredeti Countach bemutatásának ötvenedik évfordulóját a Lamborghini, elkészítette ugyanis az ék alakú szuperautó modern változatát. Az Aventador alapjára épülő limitált szériás modell a Sián technikáját kapja, ami azt jelenti, hogy a 6,5 literes V12-es motorja a hibrid rendszerrel együtt 814 lóerőre képes.

Még akkor is elismerésre méltó az új Countach dizájnja, ha az eredeti modell formatervezője, Marcello Gandini nemrég elhatárolódott tőle. Szívesen legeltetjük rajta a szemünket az újabb képeket nézegetve, főleg azért, mert

a Countach legelső és legutolsó szériájával randevúzott: az LP 400-zal és a 25. évfordulóra készített különkiadással.
Ha éppen új háttérképet kerestél, ajánljuk figyelmedbe ezt a fotóalbumot, amit a Lamborghini az új Countach bevezetése alkalmából adott ki.

Az eredeti modell projektszáma, az LP 112 emlékére csak 112 darabot gyártanak az újdonságból, ami persze már a bemutatója előtt elfogyott. Az első példányokat 2022 elején kezdik kiszállítani.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Vele egész éjjel autóznánk a városban
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne