LEGO-ból építették meg ezt az életnagyságú Toyota Suprát

Nem ez az első alkalom, hogy életnagyságú sportautót építettek LEGO-elemekből, és a kockákból összerakott Toyota GR Supra érdekessége, hogy vezetni is lehet.

Még csak két hónapja annak, hogy bemutatkozott a LEGO-ból épített életnagyságú Lamborghini Sián, máris itt a következő alkotás.

Japánban készült el az új Toyota GR Supra életnagyságú LEGO-változata, aminek a domború formáját bámulatosan sikerült kidolgozni az apró kockákból. A 2400 óráig tartó építéshez pontosan 477 303 darabot használtak fel.

A LEGO-ból készült Supra érdekessége, hogy vezetni is lehet. A beépített elektromotorral akár 28 km/órás sebességgel is haladhat, nyilván nem a sportautós vezetési élmény miatt, hanem azért, hogy ne tolni kelljen egy kiállításra, hanem saját erejéből guruljon be.

De fékezni lehetőleg ne kelljen, mert nem vagyunk meggyőzőzdve a LEGO-ból készült féktárcsa és féknyergek hatásosságáról.

Az építés apropóját adja, hogy éppen most 35 éve vált önálló modellsorozattá a Supra,

ezért a sárgában pompázó LEGO-változatot is az évfordulós különkiadás mintájára építették. A LEGO-autót október 11-ig a japán Legoland látogatói csodálhatják meg, majd a japán Super GT autóverseny-sorozat helyszíneire viszik el.

Ha az életnagyságú Suprát nem is, de a Speed Champions sorozathoz készült változatát te is megépítheted a 76901 számú készletből.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.