Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hetvenes évek végén egy francia üzletember, aki a munkája miatt Afrikában élt, a Jaguarját is magával vitte. Szokatlan látvány lehetett Nigerben az E-Type, amivel negyven évig járt, és a sokat látott veterán most új kalandra vár.

1978-ban még az európai utakon sem volt éppen gyakori látvány a Jaguar E-Type, hát még Nigerben. Az 1961-ben gyártott angol sportautót egy francia üzletember vitte magával, és negyven éven keresztül járt vele az afrikai országban, időnként a rokonainak és a barátainak is kölcsönadta.

Az 1961-es genfi autószalonon bemutatott, és a világ legszebb autói közé sorolt E-Type paraméterei még ma is figyelemreméltók.

és 2011-ig minden héten beindították, hogy formában maradjon. Ez az utóbbi időben elmaradt, ezért az E-Type jelenleg nem hajlandó elindulni.

Néhány éve visszakerült Franciaországba, most pedig a Leclere Motorcars aukcióján tűnt fel a megviselt állapotban lévő sportkocsi, amiért még ebben a formában is 50-70 ezer euróra, azaz 15-22 millió forintnak megfelelő összegre számítanak.

Ez is érdekelhet:

Minden idők legszebb autója - mondta erre a Jaguarra Enzo Ferrari - Roadster

Az E-Type az egyik legsikeresebb Jaguar-sportkocsi, állandó résztvevője mindenféle valaha volt legszebb-listának. Szinte erkölcsi kényszer, hogy bemutassuk, de boldogan tesszük. Komoly reklámértéke van, ha egy film főszereplőjéhez egy bizonyos autó kötődik: James Bond Aston Martinja, Magnum vagy Sonny Crocket Ferrarija, Bullitt Ford Mustangja, a Doki DeLoreanje mind példa erre (Columbo alig járóképes Peugeot-ja és Taki bácsi kehes kocka Ladája kevésbé).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.