Bejelentette az Audi, hogy újabb modell termelését kezdi meg a teljes értékű járműgyárrá fejlesztett győri üzemben. Azt már eddig is tudtuk, hogy 2018-tól hozzánk kerül a Q3 gyártása, és most még egy típus érkezését ígérték meg.

A Volkswagen-csoport világszerte működő mintegy harminc üzeme közül a győri Audi a legnagyobb motorgyártó, csak tavaly közel kétmillió erőforrás került ki tőlünk. A kínálat a 86 lóerős 1.2 TSI-től a 610 lóerős 5.2 V10-ig terjed, és nemrég készült el a gyár fennállása óta a 30 milliomodik motor. De a győri Audi immár teljes értékű járműgyártó üzemmé is bővült, nemcsak összeszerelik a TT Coupé és TT Roadster modelleket, hanem a présgéptől kezdve nálunk is gyártják az A3 Limousine és A3 Cabriolet kiviteleket.

Már egy ideje egy újabb típus érkezését is bejelentették: 2018-tól a Seat spanyolországi gyárából, Martorellből hozzánk kerül majd a Q3 gyártása, ami valószínűleg egyben generációváltást is jelent majd a típusnál. Most pedig azt is elárulták, hogy lesz még egy győri Audi: a még csak tanulmányautóként megmutatott Q4 gyártása is nálunk folyik majd 2019-től. Nem meglepő a lépés, hiszen a Q4 tulajdonképpen a Q3 sportosabb, kupésabb testvére lesz, hasonló műszaki alapokon, mint az eddig is itt gyártott autók.

Ezzel még tovább bővülhet a győri Audi termelése, ami már 2016-ban is megközelítette a 123 ezer autót, és ekkor készült el az egymilliomodik győri Audi is, egy 400 lóerős TT RS Coupé.

És ezt olvastad már?
Az űrkorszakba repítenek ezek a turbinahajtású autók