Fel is ajánlottak neki egy szerepet a filmben, de végül nem élt a lehetőséggel.

Mi magunk is meglepődtünk, mennyire jól sikerült az 1986-ban, azaz harminchat éve megjelent ikonikus akciómozi, a Top Gun folytatása, a Top Gun: Maverick. Nemrég pedig az is kiderült vele kapcsolatban, hogy a hétszeres Forma–1-világbajnok Lewis Hamilton majdnem szerepelt Tom Cruise filmjében – erről maga a brit pilóta beszélt a Vanity Fair divat és életmód magazinnak adott mélyinterjújában:

„Amikor meghallottam, hogy jön a második rész, azt mondtam magamban, hogy meg kell kérdeznem. Nem érdekelt, milyen szerep jutott volna nekem, egy takarítónőt is eljátszottam volna.”

Ha eddig nem esett volna le, Hamilton gyerekkora óta hatalmas Top Gun-rajongó, mindemellett Cruise jó barátja, akivel még a 2014-ben megjelent Holnap határa című filmjének forgatásán ismerkedett össze.

A brit pedig tényleg megkérdezte Cruise-t, és fel is ajánlották neki az egyik vadászpilóta szerepét, mint mondja: „ez volt a legfelkavaróbb hívásom, amit valaha kaptam”. Hamilton azonban visszautasította az ajánlatot, mert rájött, hogy a versenyekre való aprólékos felkészülés mellett nem lenne elég ideje a forgatásokra.

Hamilton így sem marad távol a filmvilágtól, az Apple saját gyártású F1-es filmjének ő az egyik producere (Jerry Bruckheimer mellett). A produkciót egyébként a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski rendezi, főszereplője pedig az Oscar-díjas Brad Pitt lesz – azt viszont nem tudni, mikor érkezik, de az szinte biztos, hogy az Apple TV mutatja be.

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni