Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nyáron a Balaton északi partját vetted célba, akkor biztosan találkoztál már azzal a torlódással, ami az M7-es autópálya kijáratánál alakul ki. Most átadtak egy útszakaszt, ami gyorsabban tereli majd a forgalmat az elkerülő útra.

Minden nyáron meggyőződhetsz róla, hogy Budapestről sokkal többen szeretnének eljutni a Balatonra az M7-esen, mint amennyi autót elbír az úthálózat. Az autópálya háromsávosra szélesítése ebben az irányban még hátravan, de a 710-es utat éppen azért építették, hogy Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve gyorsan elvezesse a forgalmat a 71-es útra. Csak éppen nem az autópályánál kezdődött – eddig.

A most átadott csomópont és 2,4 kilométer hosszú útszakasz

a 710-es út meglévő szakaszára, amihez egy körforgalommal csatlakozik.

Az M7-es autópálya új csatlakozását egyelőre csak Budapestről az északi partra, illetve onnan Budapest felé lehet igénybe venni, de gondoltak a bővítésre is.

(Képek: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

 

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.