A klasszikus brit motorkerékpárok stílusát egyesíti a modern technikával a Maeving újdonsága, aminek a kivehető akkumulátorát a lakásban vagy az irodában is fel lehet tölteni.

A cserélhető akkumulátoros motorkerékpár ötlete nem újdonság, de a Maeving stílusa inkább a régi idők brit motorjait idézi fel. Az angliai Coventryben működő cég kínai beszállítók alkatrészeivel, de saját ötlet alapján tervezte meg és helyben szereli össze ezt a motorkerékpárt, ami nemcsak dögösen néz ki, de teljesen emissziómentes is.

Az akkumulátor ott található, ahol más motorokon a belsőégésű erőforrás dolgozik,

és egy második akkuval is el lehet látni a gépet, ami az üzemanyagtank helyére kerül, ekkor a hatótávolság eléri a 128 kilométert. Ha nincs szükség ekkora távra, és a fele is megteszi, akkor a formás tankot egy 10 literes tárolórekeszként lehet használni.

A Bosch kerékagymotor 7,6 lóerős teljesítményre képes, amivel a Maeving motorkerékpárja legfeljebb 72 km/órával suhanhat. Az akku teljes töltése négy órát vesz igénybe, de 20-ról 80 százalékra két óra is elegendő, és ami a legjobb:

a kivehető akkumulátort felviheted a lakásba, ezért garázs híján is megoldható a töltés.

A Maeving elektromos motorjának ára 4995 font, ami egy kicsivel több, mint kétmillió forintnak felel meg, a plusz akkumulátorért további 995 fontot kell fizetni. A retró stílusú elektromos motor receptje elég sikeresnek tűnik, az első száz megrendelés ugyanis már befutott, ezért a gyártási kapacitás növelésére volt szükség.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Amikor Barrichello legendás előzésével egyszerre két Schumachert hagyott faképnél