Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megnyerte a kamionosok versenyét, és összetett értékelésben is második lett egy magyar csapat a klasszikus Dakar-rali útvonalán rendezett, Africa Eco Race nevű sivatagi futamon.

A Dakar-ralit már több mint egy évtizede nem is Afrikában rendezik, előbb a dél-amerikai, majd idén már a szaúdi sivatagban versenyzett a legendás tereprali mezőnye. De van egy másik futam is, amit az 1979-ben indult Dakar-rali eredeti útvonalán tartanak: a Marokkón, Mauritánián és Szenegálon keresztül haladó Africa Eco Race most ért véget, és a kamionosok közt egy magyar csapat nyerte.

Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László már tizedik alkalommal álltak rajthoz, és a Scania Torpedóval

Kiválóan szerepelt egy másik magyar kamionos csapat is, Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter szintén Scaniával a kamionosok közt második, abszolútban harmadik lett.

Az Africa Eco Race idén január 7-én indult, a csapatok Monacóban rajtoltak, és Tangernél érték el Afrikát. Az útvonalat a helyi hatóságokkal együtt úgy alakítottak ki, hogy elkerülje a védett természeti területeket. A futam során 6500 kilométert tettek meg, és Szenegál fővárosában, Dakarban értek célba, az eredményhirdetést a Rózsaszín-tónál tartották.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.