A Porsche hamarosan bemutatja a tisztán elektromos hajtású Taycan újabb változatát, és most mutatott is néhány képet a Cross Turismóról.

Ha a Panamera készülhet kombiszerű karosszériával Sport Turismo néven, akkor miért ne lehetne a Porsche elektromos sportlimuzinjának, a Taycannak is családi változata?

Az érkezését már a 2018-ban bemutatott tanulmányautó sejtette, most pedig egészen biztossá vált, hogy az újdonság gyártásba kerül, a Porsche egy hét múlva, március 4-én leplezi le az autót.

A shooting brake stílusú Taycan karosszériája a Panamera receptjét követi, ami azt jelenti, hogy a hosszabb tetős modellben nagyobb hátsó fejtérre és a jelenlegi 366 literesnél nagyobb csomagtartóra számíthatunk.

Mivel a neve Cross Turismo lesz, ezért nemcsak kombi, de szabadidős változat is egyben, néhány centivel megemelt futóművel.

A terepes külsőhöz illően a Taycan Cross Turismo csak kétmotoros, összkerekes változatban készül majd,

a nagyobb, 93,4 kilowattórás akkumulátorral. A várakozások szerint a 4S lesz a belépőmodell 571 lóerővel, ezt követi a Turbo kivitel 680 lóerővel, és a csúcsot itt is a Turbo S képviseli majd 761 lóerővel. Az első példányok májusban kerülnek a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Komoly tisztogatás jöhet a Ferrarinál, ha idén is elbukják a bajnokságot