Top hármas csapatnál köthet ki a mexikói.

Sergio Pérez nem jött ki jól abból, hogy a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Point leigazolta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, a mexikóinak így egy évvel szerződése lejárta előtt, azaz már az idény végén el kell hagyni a csapatot, amelynél 2014 óta szerepel (a Force Indiát is beleszámoljuk, hiszen az volt az RP elődje).

A 30 éves pilótának jelenleg nincs csapat, ami biztos, hogy ő maga szeretne az F1-ben maradni. Az Alfa Romeo és a Haas reális opció lehet számára, illetve ha hinni lehet a sajtóhíreknek, akkor akár még egy top hármas csapatnál is kiköthet. Egy spanyol tévécsatorna, a Movistar ugyanis úgy tudja, hogy

– az istálló tanácsadója, Helmut Marko szerint ugyanakkor ez semmit sem jelent.

A 10 éves F1-tapasztalattal rendelkező mexikóival nem járna rosszul az RB, ami egy stabil pontszerzőt és hátvédet lát Pérezben, ami nagyon kéne a csapat, illetve Max Verstappen világbajnoki címéhez.

Ha összejönne az üzlet, akkor azzal a mexikói talán még jobban is járna, mintha az Aston Marintinnál maradt volna, vagy ha az Alfa Romeo/Haas színeiben versenyezne 2021-ben.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.