Sokunk kedvence az RS6 Avant, amiből a legújabb generáció minden téren feljebb teszi a mércét. Az árában is, ugyanis még összetörve is egy vagyont kérnek érte.

Az Audi már több mint egy éve bemutatta az RS6 Avant új generációját, ami gyárilag is 600 lóerős biturbó V8-as motorral érkezik.

Az eltelt idő alatt többféle tuningolt változat készült belőle, és itt az ideje annak is, hogy az első példányok feltűnjenek a használtpiacon. Méghozzá nemcsak megkímélt állapotban, hanem akár összetörve is, mint az, amit most mutatunk.

Az amerikai Copart oldalán hirdették meg ezt az RS6 Avantot, ami még csak hatezer kilométert futott, mielőtt összetört.

A balesetben alaposan megsérült az eleje és a hátulja is, de jobban megnézve kiderül, hogy főleg felületi a sérülés, a sárvédőn, az ajtókon, a lámpákon és a lökhárítókon kívül az intercooler és a futómű bánta az ütközést.

A hirdetés szerint a hajtáslánc tökéletes, az autó járóképes, még ha nem is mennénk vele messzire, de menthetőnek tűnik. Persze ehhez először meg kell venni, ami nem lesz olcsó. A típus amerikai alapára 110 ezer dollár (nálunk legalább 40 millió forint), és a jól felszerelt, de törött autóért 113 670 dollárt kérnek, ami 33,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük