Még vadabb lett az új Honda NSX versenyváltozata
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint ahogyan a legendás elődje, úgy az új NSX is versenypályára termett, ezért nem hagyhatta ki a Honda, hogy GT3 kategóriás változatot készítsen belőle. Az egy éve leleplezett versenyautónak most itt az Evo változata.

Nem bízták a véletlenre az új, immár hibrid NSX sikerét a Hondánál, ezért az utcai szuperautóval párhuzamosan rögtön egy versenyváltozatot is fejlesztettek belőle, amivel a GT3 kategóriában lehet indulni. Az egy éve bemutatott versenyautót időközben tovább tökéletesítették, úgyhogy mostanra már az Evo változat jött ki belőle.

A karosszériája csupa szénszál, ami a fényezés híján látható is rajta,

és még vadabb lett, amiről az új aerodinamikai elemek gondoskodnak. Az új első splitter és hátsó diffúzor nagyobb leszorítóerőt termel, ezzel nemcsak a profi, hanem a kevésbé rutinos versenyzőknek is nagyobb magabiztosságot adhat, akárcsak az újraprogramozott elektronika.

A 3,5 literes biturbó V6-os motor nem változott,

ugyanott készül a Honda ohiói üzemében, ahol az utcai autóé is, de azzal szemben ehhez egy hatfokozatú szekvenciális versenyváltó kapcsolódik, a hibrid hajtás elektromotorjait a szabályok értelmében elhagyták, ahogyan a kényelmi extrákat is, ez az NSX vérbeli versenyautó.

A képeket elnézve mi legalábbis tehetős hobbi-autóversenyzők szeretnénk lenni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.