Meghalt a Nürburgring királynője
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha rajongsz az autókért, akkor biztosan ismered Sabine Schmitz nevét, akit csak a Nürburgring királynőjeként emlegettek. 51 éves korában hosszú betegség után hunyt el.

Szinte biztos, hogy Sabine Schmitz nevéről a Top Gearnek az a része jut eszedbe, amikor a német autóversenyzőnő azt mondta Richard Hammondnak, hogy 10 perc alatt még egy furgonnal is körbemegy a Nürburgringen, majd meg is mutatta egy Transittal. Sabine olyan népszerű lett ezzel az epizóddal, hogy Clarksonék távozásával a Top Gear műsorvezetői közé is beválasztották.

Sabine úgy ismerte a Nürburgringet, mint a tenyerét, hiszen éveken át az volt a munkája, hogy turistákat vitt körbe a legendás pályán a „ring taxival”, és 2011-ig

Sabine a 24 órás versenyen is indult a Nürburgringen, és még a túraautó-világbajnokságban is részt vett.

Pedig nem csak autóversenyzőnek készült, hiszen a családja által működtetett hotelben nőtt fel, saját maga is vendéglátó és sommelier végzettséget szerzett, és egy kis éttermet nyitott a Nürburgring mellett, amit a legendás pálya egyik szakaszáról Fuchsröhre névre keresztelt. Nem csak az autókkal bánt jól, még helikoptert is tudott vezetni.

Senki sem tudta róla, hogy mennyire súlyos betegséggel küzd, mígnem tavaly megosztotta a Facebookon, hogy évek óta rákos. Úgy tűnt, hogy a kezelésekkel javult az állapota, de végül a szervezete nem bírta tovább, és feladta a küzdelmet. A mindig mosolygós Sabine felfoghatatlanul korán, 51 éves korában hagyta itt az autórajongókat.

Ezt a rekordot is Sabine húzta be:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.