Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Több mint egy hónapos hiábavaló keresés után megtalálták azt a malajziai gépet, pontosabban a fekete dobozát, amely március 8-án, 239 emberrel a fedélzetén tűnt el rejtélyes körülmények között. Az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott pénteki bejelentése szerint a fekete doboz jelzései az Indiai-óceán mélyéről jönnek.

Továbbra sem tudni viszont, hogy az eredetileg Kuala Lumpurból Pekingbe közlekedő Boeing 777-es hogyan került ilyen messze eredeti úti céljától, hiszen a fekete doboz jeleit az ausztrál partoktól 1600 kilométerre nyugatra sikerült befogni, miközben a gépnek éppen a másik irányba kellett volna repülnie. Valószínűnek tűnik, hogy a gépet eltéríthették, sőt, korábban olyan elméletek is napvilágot láttak, hogy az eltérítésben a pilóták is részt vettek (erre utal, hogy az útvonal átprogramozásához és a jeladó kikapcsolásához képzett szakember közreműködésére van szükség), de a fekete doboz felszínre hozásáig és megvizsgálásáig ennél többet szinte biztosan nem fogunk megtudni a körülményekről.

Frissítés: Angus Houston, a keresés vezetője szerint az Indiai-óceánon észlelt jelek valószínűleg nem a maláj gép fekete dobozából származnak. Szóval még azt a keveset se tudjuk biztosan, amiről már azt hittük.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.