843 lóerővel rúgja be az ajtót a zöld rendszámos Mercedes-AMG GT

A Mercedes-AMG már korábban elárulta, hogy plug-in hibrid modellt fejleszt, most pedig az is kiderült, hogy mire képes a zöld rendszámos AMG GT. Nem a hatótávra, hanem a teljesítményre megy rá a hibrid rendszer.

Egy új korszak kezdetét jelenti a Mercedes-AMG első plug-in modellje, a négyajtós AMG GT zöld rendszámos változata, ami egyáltalán nem spórolásra való. A jelek szerint a fejlesztők arra használták a hibrid rendszert, hogy tovább növeljék a teljesítményt, és a szigorodó szabályok közt továbbra is gyárthassanak olyan izmos erőgépeket, mint amilyen az AMG GT.

mint az eddigi csúcsmodell AMG GT 63 S-ben, ahhoz hasonlóan 639 lóerős teljesítménnyel és 900 Nm nyomatékkal. A hátsó kerekekhez azonban került még egy 204 lóerős, 320 Nm-re képes elektromotor, kétfokozatú váltóval.

Gondolhatod, hogy mennyire gyors lett ezzel az AMG GT, de a Mercedes el is árulja: 2,9 másodperc alatt rajtol százra, 10 másodpercen belül kétszázzal száguld, a végsebessége 316 km/óra.

Mint minden plug-in hibrid, a hátsó kerekekhez épített 6,1 kilowattórás akkumulátorról

de mivel a fejlesztés során nem a hatótávra mentek rá, csak 12 kilométeren át. A külön hűtőrendszerrel szerelt akkumulátor csak 89 kilogrammot nyom, és hátulra építve még az autó súlyelosztását is javítja.

A szériában légrugózással és akár karbonkerámia fékekkel szerelt AMG GT 63 S E Performance ezzel a konnektoros rendszerrel nálunk kiérdemli a zöld rendszámot, de ezt leszámítva aligha mondanánk meg róla, hogy hibrid. A légbeömlők és lökhárítók egy kicsit eltérők,

Furcsa látvány lesz töltőre téve látni a zöld rendszámos AMG GT-t, de ha ez az ára annak, hogy a jövőben is létezhessenek ehhez hasonló erőgépek, akkor annyira azért nem bánjuk.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.