Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze nem versenyzésre készül a terepjárójával a Mercedes, csak egy izgalmas prototípust építettek a G-osztályból, ami ebben a formában szinte már műalkotásnak számít.

A Project Geländewagen a Mercedes és Virgil Abloh együttműködéséből született, akit arról ismerhetsz, hogy a Louis Vuitton kreatív vezetője, de saját bevallása szerint művész, dj, rapper és producer is. Nem csoda, hogy a G-osztályból épített prototípus sem egy célszerű koncepció, hanem inkább egy merész álom valóra váltása.

A feltűnő koncepciót a DTM versenyautók stílusában alkották meg, áramvonalasabbra alakított karosszériával, aszfaltig ültetett futóművel, a jellegzetes teli kerekekkel és versenyabroncsokkal.

a szimpla fehérséget a színes övek és bukócsövek oldják. A G-osztály teljesen digitális műszeregységét analóg számlapokra cserélték, a kormánykereket pedig a Formula–1-es versenyautók stílusában alakították át.

ami gyárilag is 585 lóerőre képes. A Mercedes vezető dizájnere, Gorden Wagener és Virgil Abloh közös alkotása csak egyetlen példányban készült, és a lenyűgöző fotósorozat láttán szívesen megnéznénk mozgásban is.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.