Amikor az AMG még a Mercedestől független tuningcég volt, akkor születtek olyan csúcsmodellek, mint ez a Hammer névre hallgató kupé, amibe hatezer köbcentis V8-as motor került.

A kilencvenes évek elején már szorosabbra fűzte az együttműködését az AMG és a Mercedes, de a legizmosabb modellek még mindig nem a gyárban, hanem a tuningcég műhelyében születtek. Aki például a W124-es sorozatból vásárolt magának kupét, és az AMG-hez vitte, a széria hathengeres motor helyére 5, 5,6 és 6 literes V8-ast is választhatott.

A legizgalmasabb persze a 6 literes, 32 szelepes V8-as volt, ami 375 lóerőre és 542 Nm nyomatékra volt képes,

jóval többre, mint a széria 3 literes hathengeres motor 220 lóerője és 265 newtonmétere. A tuningolt sportkupé ezzel 7,8 helyett 5 másodperc alatt gyorsult százra, és a végsebessége 232-ről 300 km/óra fölé nőtt. Nem sok ellenfele volt az utakon.

Az összes legyártott 300 CE közül csak tizenkettőt épített át az AMG hatliteresre, és ez az egyik.

1992-ben készült, de csak három évvel később helyezték először forgalomba Japánban, és ott is maradt 2014-ig, amikor Európába került. Az eredetileg fehér autót ekkor fényezték át feketére, az állapotát magyarázza, hogy még csak 77 ezer kilométer van benne.

A Hammer kupét az RM Sotheby’s londoni aukcióján kínálták fel, és az új tulajdonosa 207 ezer fontot fizetett érte, ami 79 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
6 autós újítás, ami zsákutcának bizonyult